maandag 9 oktober 2017

Test | "Amsterdam is ná Madrid de meest LHBT-vriendelijke stad ter wereld" ‼

Amsterdam  LHBT-vriendelijk  →  Populaire steden zijn getest op nachtleven, openheid, veiligheid, dating en LHBT-rechten.  Hoewel Amsterdam nergens de hoogste score had – komt de hoofdstad in totaal uit op de tweede plaats – na 'Madrid' en voor Toronto en Tel Aviv.

Londen maakt de top vijf compleet. De lijst is gemaakt door het Duitse 'Nestpick', een platform dat wereldwijd gemeubileerde appartementen en kamers verhuurt. Ze onderzochten honderd steden en testten hoe vriendelijk die zijn voor LHBT-mensen. In Nederland werden Amsterdam, Utrecht en Rotterdam langs de meetlat gelegd.

Nestpick bepaalde aan de hand van 5 pijlers hoe een stad ervoor staat. Drie categorieën werden gevuld met meningen uit de lokale LHBT-gemeen- schap ‼  Zo werden 2500 Amsterdamse LHBT's aan de tand gevoeld over dating, 't nachtleven en de mogelijkheid openlijk voor je seksuele voorkeur uit te komen.
                       
                                              
Veiligheid en Homorechten
De twee andere pijlers gingen over veiligheid en homorechten. Voor de categorie veiligheid werd het aantal aangiftes van homo-discriminatie geteld en het aantal geweldsincidenten. Wat betreft homorechten gaat het over de openstelling van het huwelijk, adoptie door homostellen en de mogelijk- heid een geslachtsverandering te ondergaan.

Londen onveilig
De maximumscore is 25 punten. Amsterdam scoort een totaal van 23,26, wat net iets minder is dan Madrid. De Spaanse hoofdstad kwam uit op 23,56 punten. Londen staat op nummer vijf, maar scoort 't hoogst op vier onderdelen.  Alleen op het gebied van veiligheid scoort Londen opvallend slecht, waardoor de Britse hoofdstad lager op de lijst is terechtgekomen.

Rotterdam is geëindigd op de 77e plaats in de lijst, Utrecht op nummer 63.

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Parool.nl / Facebook.com – Winq.nl