maandag 22 mei 2017

Jos Brink Oeuvreprijs 2017 | Ellie Lust is winnaar van de Jos Brink Oeuvreprijs

Jos Brink Oeuvreprijs 2017  →  Ellie Lust heeft de Jos Brink Oeuvreprijs 2017 gewonnen. De woordvoerster van de Amsterdamse politie kreeg een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro.

Minister "Jet Bussemaker" reikte de prijs zondagmiddag uit in het Oude Luxor Theater in Rotterdam   De jury koos voor Ellie Lust vanwege "haar grote zichtbaarheid en voorbeeldfunctie als lesbische vrouw – zowel binnen de LHBTI-gemeenschap als daarbuiten in brede kringen van de maatschappij".

Roze in Blauw
Ellie Lust is onder andere nauw betrokken geweest bij de oprichting van het LHBT-politienetwerk 'Roze in Blauw'. "Ellie Lust is in staat geweest om LHBTI bespreekbaar te maken bij de politie, iets wat in het verleden niet altijd even gemakkelijk is geweest bij deze organisatie" ‼, aldus de jury.
                                        
                                           
Café Lellebel
Andere genomineerden waren het Amsterdamse café 'Lellebel' en de voorzitter van 't Nederlandse Netwerk voor Intersekse → Miriam van der Have 

BeyonG Veldkamp
De Jos Brink Innovatieprijs 2017 is voor BeyonG Veldkamp. De jury vindt 't belangrijk dat er zichtbaarheid wordt gegeven aan zowel gender diversiteit als culturele diversiteit in de maatschappij.
                            

                                  
Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: AT5.nl / Facebook.com – Chris Bouma / YouTube.com – MVS.nl / Twitter.com – Ministerie van OCW