dinsdag 25 april 2017

Uit De Kast | Polsstokhoogspringer Shawn Barber op Facebook: "Gay & Proud"

Canada    Aangezien homoseksualiteit bij veel sporten nog altijd onbespreekbaar lijkt, is het mooi om te zien hoe sporters tóch Uit de Kast komen. De Canadese polsstokhoogspringer Shawn Barber is de laatste die deze stap heeft gezet.

Het zou in wezen helemaal niets of niemand moeten uitmaken waar iemands seksuele voorkeuren liggen. Maar nog altijd komt het vaak voor dat mensen - en dan met name jongeren - tijdens het sporten worden gepest met hun geaardheid en is homo nog altijd een veelgebruikt scheldwoord. Hoe meer rolmodellen dus, hoe beter.

Shawnacy Barber is een 'Canadese atleet' van 22 jaar. Shawn Barber heeft zich gespecialiseerd in polsstokhoogspringen. Shawn Barber werd één keer wereldkampioen en nam deel aan de Olympische Spelen, al won hij daar geen medailles.
                                     

                           
Facebook
 Deze week plaatste Shawn een 'bericht op Facebook' waarin hij schrijft: "Gay and Proud  Ik bedank mijn ouders voor hun geweldige steun". Ook zijn vrienden bedankt hij voor hun support.

Voorbeeld
Er zijn niet veel atleten op het niveau van Shawn die openlijk gay zijn. Marathonloper Matt Llano is een van de weinigen. Volgens het Amerikaan- se magazine Outsports is Shawn samen met Matt Llano een voorbeeld voor velen.

Zie ook:

Extra:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Shawn Barber /  Twitter.com – Johan De Smet