woensdag 26 april 2017

Ellie Lust, Café Lellebel en Miriam v.d. Have genomineerd voor 'Jos Brink Prijs'

Jos Brink Prijs 2017  →  Politieagente en -woordvoerster "Ellie Lust" is genomineerd voor de 'Jos Brink' Oeuvreprijs, de onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor een betere positie van onder andere homo's en transgenders.

Ook het Amsterdamse Café 'Lellebel' maakt kans, net als voorzitter van het Nederlandse Netwerk voor Intersekse 'Miriam van der Have'.

De Oostzaanse "Ellie Lust" is opgevallen doordat ze mede-initiatiefneemster is van het politienetwerk 'Roze in Blauw', het aanspreekpunt voor genoemde groepen bij en buiten de politie. Dragshowbar 'Lellebel' is er speciaal voor de travestie-, transseksuele, homoseksuele en lesbische gemeenschap, waarvoor het allerlei bijeenkomsten organiseert.

Miriam van der Have is medeoprichter, voorzitter en woordvoerster van het Nederlands Netwerk Intersekse/DSD (NNID) en medevoorzitter van de Organisation Intersex International Europe (OII Europe).

De jury voor de Jos Brink Prijs 2017 bestaat uit onder anderen Paul de Leeuw, modeontwerper Jan Taminiau en Lisette Kuyper (SCP onder- zoeker). De winnaar wordt bekendgemaakt op 21 mei. De Jos Brink oeuvreprijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.

Zie ook:
bronnen: NoordHollandsDagblad.nl  /  Twitter.com – Noord Hollands Dagblad