zaterdag 25 maart 2017

Cuijk | Naaktlopen verboden bij Homo-ontmoetingsplaats Kraaijenbergse Plas

Cuijk / Gassel / Linden  →  Bij de "Kraaijenbergse Plassen" tussen Gassel en Linden zijn borden geplaatst om overlast van mannen die seks met elkaar hebben tegen te gaan. Eerder werd al een parkeerverbod ingesteld. Dat zal worden aangescherpt.

Bij plas 5 van de Kraaijenbergse Plassen komen vaak mannen die erop uit zijn seksuele handelingen te verrichten. Volgens Brabants Land- schap en de gemeente Cuijk mag dat daar niet. 

Naaktrecreatie
"Naturisme is in de omgeving van plas 5 verboden", laat een woordvoerder van de gemeente Cuijk desgevraagd weten. "Hiervoor zijn andere delen van het Kraaijenbergse Plassengebied aangewezen".

Zo is er aan de noordkant bij plas 4 is een strandje ingericht voor naaktrecreatie.

Op de borden staat onder meer dat het gebied alleen toegankelijk is "indien gekleed"  Het parkeerverbod dat nu geldt van 1 april tot 1 oktober, zal volgend jaar worden vervroegd naar 1 maart.
                                   
                                                           
BOA
Volgens de woordvoerder van gemeente Cuijk (PDF-bestand) gaat er vaker gecontroleerd worden rond de Plassen  "We zullen komende zomer de handhaving rond het gebied fors gaan uitbreiden. Daarom zal er voortaan ook een bijzonder opsporingsambtenaar (BOA) van de gemeente mee- gaan met excursies die in het gebied worden georganiseerd".

Stichting Platform Keelbos
Oproep  →  Stichting Platform Keelbos:  "Na aanleiding van bovenstaand artikel roep ik iedereen op om geen boetes te betalen en het voor te laten komen bij 'De Rechtspraak'. Het naaktrecreatie-verbod is namelijk onwettig"

Update:  Oproep om bekeuringen bij Homo-ontmoetingsplaats 'Kraaijenbergse Plassen' niet te betalen

Kijk voor meer informatie op:  Platform-Keelbos.org/Misverstanden  en  Rechtspraak.nl/InzienDocument

bronnen: Gelderlander.nl / Platform-Keelbos.org / Twitter.com – De Gelderlander