zondag 26 februari 2017

Ede - A12 – HOP 't Ginkelse Zand | Zorgen over Homo-ontmoetingsplek blijven

Ede    De fracties van D66 en GroenLinks in de Edese gemeenteraad hebben opnieuw vragen gesteld over de 'homo-ontmoetingsplek' bij parkeerplaats 't Ginkelse Zand langs de A12 bij Ede

De toegang naar het bos vanaf de parkeerplaats, al tientallen jaren een bekend fenomeen, werd afgelopen zomer afgesloten door de gemeente Ede. Ondanks bezwaren van onder meer gebruikers, houdt Ede vast aan de sluiting  De ontmoetingsplek zou te veel overlast veroorzaken voor de natuur en de bewoners van de huizen honderden meters verderop. 

Alternatieve plekken
De twee partijen maken zich zorgen over alternatieve plekken waar homo's mogelijk naar toe gaan.  Dit zou onder meer het Roekelse Bos zijn. Ze vragen het college van B&W of er meer plekken zijn in de gemeente Ede waar ontmoetingen in het bos zijn waargenomen. 
                                 
                                             
Risico's
Volgens Ellen Out (GroenLinks) en Sina Salim (D66) is het onwenselijk dat de homo's worden geweerd op een plek die voor iedereen bekend is en daarmee een zekere mate van veiligheid biedt  Nu zou er meer risico zijn op blootstelling aan bijvoorbeeld kinderen – maar zou er ook een grotere kans zijn dat stellen lastig worden gevallen. 

Ze vragen de gemeente nu hoe ze de veiligheid van alle personen kan worden gegarandeerd.  Volgens Ellen Out en Sina Salim is de noodzaak van de afsluiting van de parkeerplaats nog altijd niet door de gemeente aangetoond. 

Ook vragen de 2 partijen uit de Edese gemeenteraad of de burgemeester bereid is het besluit om 't Ginkelse Zand te sluiten te heroverwegen

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

Update:
   Is een stichting belanghebbende bij de vergunning voor een hek bij een Homo-ontmoetingsplaats ?!  
•   Uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant | 'Raad van State' - 15-02-2017 / 201601091/1/A1

bronnen: Gelderlander.nl / Platform-Keelbos.org / GayNieuws.blogspot.nl / Twitter.com – De Gelderlander / YouTube.com