woensdag 1 maart 2017

Arnhem - Gay 'Koningsdag' | Arnhem kleurt Oranje & Roze tijdens Koningsdag

Voor het eerst in de geschiedenis komt er een open gay-evenement in Arnhem tijdens Koningsnacht en Koningsdag   Dit zou het enige LHBT-evenement tijdens Koningsdag in Nederland zijn.  Zo komt volgens organisator Gay Arnhem een lang gekoesterde wens van veel Roze Arnhemmers in vervulling.

Twee mooie dagen
Gay Arnhem zegt er helemaal zin in te hebben. "Het gaat een mooie programmering worden. Wat er precies gebeurt, blijft nog even een verras- sing. Maar het worden wel twee mooie dagen".

Wel kunnen ze wat vertellen over het decor. Zo komt er een lichtvloer waar bezoekers op kunnen dansen. Podium en dansvloer worden overdekt om mogelijke regen tegen te houden. Het evenement vindt plaats aan achter de Koepelkerk op het Jansplein.
                                              
                                       
Voor heel Nederland
"Veel Roze Arnhemmers hebben behoefte aan een Gay-minded feest in Arnhem" ‼, zegt Gay Arnhem. Door heel Nederland zijn er diverse Roze Evenementen in de zomerperiode. Zo kun je naar de Canal Pride gaan in Amsterdam, komt er een Gay Pride door de 'Utrechtse' Grachten, is er een Roze Kermis in Tilburg en zijn er in heel Nederland Roze Zaterdagen.

"Maar in het voorjaar is er nog geen Roze Evenement" ‼, aldus Gay Arnhem. Daar zag de organisatie een kans voor de stad. Hiermee willen ze niet alleen aantrekkelijk worden voor de Roze Arnhemmer, maar ook voor LHBT'ers uit heel Nederland. "Nergens in Nederland is er een Roze Podium te vinden tijdens Koningsnacht- en Koningsdag".

Zie ook:

bronnen: HouVanArnhem.nl / Facebook.com – Gay Arnhem → GaySite.nl / Facebook.com – Gay Arnhem → Winq.nl