zondag 5 februari 2017

USA | Amerikaanse Scouts zetten deur op een kier voor 'Transgender jongens'

Transgender jongens zullen binnenkort lid kunnen worden van de 'Amerikaanse Scouts'. De Boy Scouts of America kijken na meer dan honderd jaar niet meer naar de 'geslachtsvermelding op de identiteitskaart' maar naar die op het aanmeldingsformulier   Dat heeft de organisatie afgelopen week bekend gemaakt in een mededeling.

"Meer dan 100 jaar lang hebben de Boy Scouts of America - samen met scholen, sport en andere jeugdorganisaties - de informatie gebruikt die op de geboorteakte van een individu stond om hen toegang te verschaffen tot onze 'single gender' programma's  Maar die aanpak is niet langer toereikend omdat gemeenschappen en staatswetten de genderidenditeit anders interpreteren en omdat deze wetten van staat tot staat verschil- len", zo staat te lezen op hun website.
                                 

                                   
Vorig jaar kwamen de Amerikaanse Scouts in opspraak toen een transgender jongen uit New Jersey geen lid mocht worden.

De afgelopen jaren heeft de organisatie steeds verder de grenzen verlegt om homoseksuele leden toe te laten in de Scouts.

In 2013 werd het verbod op openlijke "homoseksuele leden" toe te laten geschrapt  Twee jaar later gebeurde hetzelfde voor "homoseksuele leiders".

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: GayLive.be / YouTube.com / Twitter.com – Arthur van Amerongen