maandag 25 september 2017

Azerbeidzjan - Baku – LGBT's | Meer dan 100 LGBT's opgepakt in Azerbeidzjan

Azerbeidzjan  →  Volgens 'mensenrechten-activisten' zijn er honderden LHBT's opgepakt in 'Azerbeidzjan' ‼  De politie zou meerdere razzia's hebben uitgevoerd in Baku.

Volgens activisten uit 't gebied voerde de Azerbeidjaanse politie meerdere razzia's uit – waarbij ze LHBT's hebben opgepakt. Die slachtoffers zouden vervolgens net zo lang zijn mishandeld tot ze namen noemden van vrienden die vermoedelijk ook LHBT zijn. Sommige getuigen zeggen dat er men- sen zijn kaalgeschoren.

De autoriteiten spreken de activisten tegen. Volgens hen zijn de LHBT's niet opgepakt vanwege hun geaardheid, maar omdat ze iets te maken heb- ben met prostitutie. "De politie moest maatregelen nemen tegen mensen met een andere geaardheid in de prostitutie ‼  Zij deden dit regelmatig op openbare plekken in het centrum van de stad", stelt de minister van Binnenlandse Zaken ‼  "LHBT's worden niet vervolgd in dit land – maar worden ook niet vrijgesproken van andere illegale activiteiten". 

Er is echter een filmpje opgedoken van 'Javid Nabiyev' van 'Nefes LGBT Azerbaijan Alliance'. Hij vertelt wat voor een gruweldaden er volgens hem plaatsvinden op dit moment. 

Ayaz Efendiyev van de Justice Party wil dat de razzia's doorgaan. Hij beschuldigt het Westen ervan dat ze traditionele waarden vernietigen door 'deze wezens te verdedigen'. 

Homoseksualiteit is sinds 2000 niet meer strafbaar in Azerbeidzjan. Toch rust er nog een enorm taboe op LHBT's in Azerbeidzjan.

bronnen: Gay.nl / NewNowNext.com / Facebook.com – Nefes LGBT Azerbaijan Alliance