dinsdag 10 januari 2017

Homoseksualiteit – Voetbaltaboe | Eenmaal 'Uit de Kast' kun je er niet meer in

Homoseksualiteit = Voetbaltaboe  →  Een van de gevoeligste onderwerpen in de voetballerij blijft homoseksualiteit ‼  Van maar weinig profvoetballers is bekend dat zij niet op vrouwen, maar op mannen vallen en dat heeft alles te maken met de angst die regeert om be- schimpt te worden in een wereld waar een machocultuur heerst. FA-voorzitter Greg Clarke zou dat graag anders zien.

Een onderzoek in oktober jl. van BBC Radio 5 wees uit dat acht procent van de Engelse voetbalsupporters niet meer naar hun team wil kijken wanneer blijkt dat een van de spelers homo is. "Toch wees het onderzoek uit dat de meeste mensen hun ploeg in dat geval gewoon zouden blij- ven steunen, maar ik ben meer bezorgd over wat zij zullen zeggen over de homoseksuele voetballer bij een andere club" ‼, aldus Greg Clarke in gesprek met TheTimes.
                                             
                                                                       
Toch hoopt Greg Clarke op een 'coming out' in het topvoetbal  "Als een aantal topvoetballers uit de kast wil komen, waarom doen ze dat dan niet gezamenlijk" ?!, vervolgt de 'FA'-voorzitter. "De Premier League – Football League en FA zouden aan het begin van een seizoen met zulk nieuws naar buiten kunnen komen. Expres aan het begin, wanneer iedereen nog vrolijk is, de zon schijnt en iedere fan denkt dat het zijn seizoen gaat worden".

In 1990 werd 'Justin Fashanu' de eerste voetballer in Engeland die openlijk verkondigde homoseksueel te zijn  Acht jaar later, toen hij 37 jaar oud was, pleegde 'Justin Fashanu' zelfmoord. Sindsdien is er nooit meer een profvoetballer in Engeland uit de kast gekomen. "Ik wil ook geen deel uitmaken van een groep die zegt: je moet uit de kast komen   Dat is niet juist. Mensen zijn voorzichtig. Eenmaal uit de kast kun je er niet meer in", besluit Greg Clarke.
bronnen: VoetbalPrimeur.nl / TheTimes.co.uk / YouTube.com