maandag 10 oktober 2016

VS - Presidentsverkiezingen | Rapper 'Mykki Blanco' wil 'een pot' als president

Amerika  →  Gender Queer artiest Mykki Blanco wil 'een pot' als president. Rapper en poëet 'Mykki Blanco' draagt het gedicht 'I Want A Dyke For President' van Zoe Leonard voor.

Het gedicht uit 1992 bevat tal van 'verwijzingen naar bevolkingsgroepen' die geen deel uitmaken van de elite en die geen privileges genieten die andere groepen in de samenleving wel toebedeeld krijgen. Verscheidene minderheidsgroepen komen in het gedicht aan bod: Lesbiennes, Homo's, Zwarte Vrouwen, Crossdressers, etc.

"Ik wil een persoon met 'Aids' als president", citeert Mykki Blanco onder andere  Dat maakt de performance persoonlijk. Mykki Blanco is zelf Hiv-positief en kwam daar in 2015 voor uit.

De Amerikaanse droom
Blanco performt in een video voor 'Dazed & Confused Magazine'. Het Brits tijdschrift bestaat vijfentwintig jaar. De makers willen met de video het concept vrijheid in vraag stellen. Wie heeft toegang tot vrijheid ?!  Bestaat vrijheid nog ?!  En zoja, hoe verwerf je vrijheid ?!

De redactie van het magazine noemt de Amerikaanse droom "het ultieme eerbetoon aan het valse idee van vrijheid de valse notie dat eender wie verkozen kan worden om 't land te leiden". Het magazine oppert dat de wereld in verandering is, maar dat er nog machtstructuren en voor- oordelen vernietigd moeten worden.

45ste president
'Hillary Clinton' en 'Donald J. Trump' strijden volop om tot Amerikaans president verkozen te worden. De verkiezingscampagne is ongezien scherp en legt de verdeeldheid in de Amerikaanse bevolking pijnlijk bloot   Op 8 november verkiezen de Amerkanen de 45ste president van de Verenigde Staten.

bronnen: ZiZo-Magazine.be / DazedDigital.com / YouTube.com