woensdag 26 oktober 2016

Nieuw-Zeeland - Geweld | "Opnieuw 'Hetero man' slachtoffer van Homofoben"

Nieuw-Zeeland – 'Kent Morgan'  →  Opnieuw is er een heteroseksuele man het slachtoffer geworden van homofoben   Dit keer vonden de feiten plaats in Nieuw-Zeeland   Het is niet de eerste keer dat een hetero man het slachtoffer is geworden van homofoben - eerder dit jaar gebeurde gelijkaardige feiten in Canada. Ook elders werden eerder hetero mannen al slachtoffer van homofoben.

De 32-jarige 'Kent Morgan', gehuwd met een vrouw en papa van een peuter, werd zwaar in elkaar geslagen omdat zijn belagers dachten dat hij homo was omdat hij een roze hemd droeg  De feiten gebeurden na middernacht. Twee jonge mannen van rond de 20 jaar begonnen tegen hem te roepen, over z'n roze hemd, dat hij wel homo zou zijn, en dat hij niet moest weg rennen.  Kent Morgan liep rustig verder niet beseffende wat hem stond te wachten. Op een bepaald moment werd hij door één van de daders vast gegrepen en door de andere 'in elkaar geslagen'. Morgan kreeg enkele rake klappen, maar kon er zelf ook enkele uitdelen  Op een bepaald moment beet 'Kent Morgan' in de kaak van één van de da- ders, waarna Kent Morgan viel en kon ontsnappen.

Kent Morgan ging na de feiten naar huis waar zijn bezorgde vrouw hem meteen naar het ziekenhuis voerde.  Morgan diende een klacht in bij de politie  Kent Morgan zegt absoluut niet te begrijpen waarom de mannen het op homo's gemunt hebben, zelf heeft hij enkele homo vrienden en zegt naar eigen zeggen nu beter te begrijpen welke risico's je als homoseksuele man kan lopen  Morgan zegt dat hij niet zal stoppen met 't dra- gen van roze, "waarom zou een hetero geen roze mogen dragen" ?!, hij vind de kleur gewoon mooi. Kent Morgan zal naar eigen zeggen daarom ook niet stoppen met het dragen van roze hemden.

bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – Pink News