zaterdag 29 oktober 2016

Amerika – Kansas | "Homofoben vuren zeven kogels af op het Equality House"

Amerika    Het in 2013 opgerichte Equality House in Topeka - Kansas is slachtoffer geworden van homofoben. Het huis opgericht door de organisatie Planting Peace is in de kleuren van de Regenboogvlag (symbool voor HoLeBi's & Transgenders wereldwijd) geschilderd. Sinds dit jaar staat er naast het 'Regenbooghuis' ook een 'Transgender huis' - geschilderd in de kleuren van de Transgender Pride vlag. Beide huizen zijn ontmoetingsplaatsen voor HoLeBi's & Transgenders.
                                            

                                           
Het Equality House - dat recht tegenover het huis van één van de grootste Amerikaanse HoLeBi- en Transfobe organisaties staat, de Westboro Baptisten Church, bekend van hun leuzen als "God haat Homo's" en "Homo's moeten branden in de hel", werd voor het eerst ernstig aan- gevallen. Planting Peace president 'Arron Jackson' - die in het Equality House woont hoorde op een nacht lawaai rond de woning en belde de politie.

Toen de politie aankwam trof men zeven kogel gaten in het huis, haat teksten op de muren en pride vlaggen die vernield waren. Arron Jackson zei nadien tegen de pers: "De aanval tegen het huis weerspiegelt de haat en discriminatie die onze HoLeBi's & Transgenders dagelijks ervaren". In de afgelopen drie maand kreeg de organisatie een enorme hoeveelheid aan haatmails waaronder ook tal van doodsbedreigingen. De FBI zegt dat de HoLeBi & Transgender gemeenschap de meeste haatmisdaden te verduren krijgt van alle minderheidsgroepen. De politie is nog steeds op zoek naar de daders.

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Equality House / YouTube.com