zaterdag 16 januari 2016

Homo-priester 'Krzysztof Charamsa' tegen zijn collega's | "Kom Uit De Kast" ‼


Vaticaan – LGBT-vriendelijk ?!?!  →  Priester Krzysztof Charamsa vertelde vorig jaar aan een Italiaanse krant dat hij homoseksueel is. Het kostte hem zijn baan in het Vaticaan en zijn huis. Toch raadt hij homoseksuele priesters aan om open te zijn.

"Ik wil de kerk en de gemeenschap laten zien wie ik ben: een homoseksuele priester die gelukkig is en trots op zijn identiteit", zei Charamsa in oktober 2015 tijdens een interview met de Corriere della Serra. Zijn poging om een lans te breken voor homoseksuele gelovigen werd niet ge- waardeerd door het Vaticaan. Charamsa werd per direct ontslagen en raakte daarmee zijn baan, inkomen en pensioen in één klap kwijt.

Toch pleit hij nog steeds voor meer openheid in de kerk. "Als homoseksuele priesters blijven zwijgen, zijn ze er verantwoordelijk voor dat de rooms-katholieke kerk een homofoob instituut blijft", vertelt hij aan Trouw. Daarom ziet hij het als de plicht van priesters naar de kerk toe om uit de kast te komen. "Of ze nou af en toe een affaire hebben, of een vaste vriend. Dit geldt overigens ook voor heteroseksuele priesters die een relatie met een vrouw hebben".

Tolerante houding = marketingtruc
De houding van paus Franciscus jegens homo's maakt Charamsa 'verdrietig'. De paus heeft zich eerder uit uitgesproken tegen het veroordelen 
van homoseksuele priesters en pleitte voor het omarmen van homoseksuelen.

Maar Charamsa heeft de indruk dat de woorden van de paus meer een kwestie zijn van marketing dan van acceptatie. "In zijn net verschenen boek zegt hij dat je homo's 'tactvol' moet bejegenen. Alsof wij verstandelijk gehandicapt zijn. Ik denk dat hij een verouderd beeld van homosek- suelen heeft. Hij praat er nog over zoals zijn moeder en oma dat deden".

Zie ook:  
               
bronnen: PowNed.tv / YouTube.com