zaterdag 3 oktober 2015

Amerika – HRC | CEO van Apple 'Tim Cook' krijgt prijs voor inzet Homorechten

De CEO van Apple, de openlijk homoseksuele Tim Cook, krijgt een prijs voor zijn inzet voor homorechten. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Campaign (HRC) laat in een persbericht weten dat de topman van het computerbedrijf de Visibility Award zaterdag 3 oktober krijgt uitgereikt. In een verklaring noemt HRC-voorzitter, Chad Griffin, Cook een 'visionair'. "Zijn moed de waarheid te spreken en open te zijn heeft niet alleen hoop gegeven aan ontelbaar veel mensen over de hele wereld, maar heeft ook levens gered".

Tim Cook kwam een jaar geleden uit de kast door een open brief te publiceren in Bloomberg Buisinessweek. "Ik ben er trots op dat ik homo ben", aldus Cook die zijn geaardheid beschouwd als "één van de mooiste gaven die God hem gegeven heeft". Ook schreef hij vorig jaar trots te zijn op zijn geaardheid. "Ik ben trots op mijn homoseksualiteit. Als het iemand helpt om te horen dat de directeur van Apple homoseksueel is, dan is het de moeite waard een stukje privacy daarvoor op te geven". Apple heeft als bedrijf meermalen actief steun verleend aan wetten rondom gelijke behandeling van homoseksuelen. Ook Cook zelf heeft zich diverse keren ingezet voor de rechten van LGBT's in de hele wereld.

Volgens HRC is Tim Cook een voorbeeld voor elke CEO. "Hij laat LGBT-jongeren geloven in een mooie toekomst waarbij je homoseksuele geaardheid niet in de weg hoeft te staan. Niets is onmogelijk, zelfs baas worden van één van de grootste bedrijven van de wereld hoeft geen droom te blijven", aldus het oordeel van de toekenningscommissie. Cook werkt sinds 1998 bij Apple en werd in 2011 directeur, als opvolger van oprichter Steve Jobs, die dat jaar overleed. In de jaren ervoor vervulde Cook enkele keren de rol van waarnemend directeur, wanneer Jobs vanwege zijn ziekte niet kon werken.

De Visibility Award wordt zaterdagavond uitgereikt tijdens het 19e jaarlijkse HRC National Dinner in Washington DC. Vicepresident van de Verenigde Staten Joe Biden zal één van de aanwezigen zijn.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com