maandag 28 september 2015

Vladimir Poetin | Er is geen Homofobie in Rusland en ik ben pro Homo-rechten

De Russische president Vladimir Poetin viel in een interview de Verenigde Staten aan omwille van homofobie en beweerde hij dat Rusland zelf er alles aan doet om gelijke rechten te garanderen voor HoLeBi's en Transgenders. Afgelopen zondag - 27 september 2015 - gaf Poetin een interview aan 60 Minutes CBS News. Daarin werd gepraat over van alles en op een bepaald moment natuurlijk ook over HoLeBi's.

Poetin beweert in het interview dat homofobie in zijn land opzettelijk overdreven wordt door andere landen vanwege politieke redenen, waarna hij de VS aanvalt en stelt dat er nog steeds veel homofobe wetten zijn in de Verenigde Staten. Verder zei Poetin dat hij tegen homofobie is en tegen vervolging van minderheden, ook die van seksuele minderheden, en dat HoLeBi's in zijn land veilig zijn.

Wanneer men dan vraagt naar de anti-HoLeBi wet (gay propaganda wet) zegt Poetin dat die er enkel is om de kinderen te beschermen en dat de wet niet homofobisch is, maar dat hij juist voorstander is van gelijke rechten voor HoLeBi's. Het is niet de eerste keer dat Poetin ontkent dat er homofobie is in zijn land, omdat het bijna niet te geloven is wat hij zei (Don't Buy Putin's Lies).

Zie ook:
Vladimir Poetin belt met Elton John (en nu géén grap) ‼  /  CBS News | "All eyes on Putin"  /  Homoseksualiteit in Rusland → Wiki   

bronnen: HoLeBi.info / CBS·News.com


 www.cbsnews.com/videos/putin-talks-gay-rights-on-60-minutes"