maandag 23 februari 2015

Amsterdam – Gay Pride | Weer meer animo voor de Gay Pride 'Botenparade' ‼

Voor de botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride hebben zich dit keer 134 boten aangemeld. Tachtig mogen er maar meevaren, dus dat wordt weer loten. Het aantal inschrijvingen ligt iets hoger dan vorig jaar en dat komt volgens de organisatie vast omdat het dit keer de twintigste editie is.
De inschrijving sloot gisteren. De loting is op 01 maart 2015 ... zodat de tachtig deelnemers nog een paar maanden de tijd hebben om hun boot op te tuigen.
Vorig jaar begon de botenparade met een eerbetoon aan de slachtoffers van de - toen zeer recente - vliegtuigcrash in Oekraïne. Bijzonder was toen ook de aanwezigheid van een Marokkaanse boot. Conchita Wurst, de Oostenrijkse 'vrouw-met-baard' die vorig jaar het Eurovisie Songfestival won, was ook van de partij.
De Amsterdam Gay Pride is een feest maar ook een pleidooi voor de emancipatie van de homo-, lesbo-, bi-, en transgendergemeenschappen. Jaar- lijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Dit jaar is dat van 25 juli tot en met zondag 02 augustus, met als thema 'Share'.
↓↓  Voor meer artikelen over dit onderwerp ... kijk hieronder bij de Links van maandag 23 februari 2015  ↓↓
bronnen: AlgemeenDagblad.nl / YouTube.com