maandag 12 januari 2015

Rusland – Wetsvoorstel | "Rijverbod voor Transseksuelen en Transgenders" ‼

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde voor Rusland om idiote wetten te bedenken. Ditmaal: "Mensen die Transseksueel of Transgender zijn mogen niet meer achter het stuur kruipen".
Ze worden hiermee in hetzelfde rijtje geplaatst als 'fetisjisten', 'exhibitionisten', 'gokverslaafden', 'kleptomanen' en 'voyeurs. Allen lijden volgens de Russische overheid aan geestesziekten. Met de maatregel wil Rusland het hoge aantal verkeersongelukken terugdringen.
De 'Association of Russian Lawyers for Human Rights' heeft aangegeven dat ze de nieuwe wet discriminerend vinden. De 'Professional Drivers Union', daarentegen, is vóór de wet. Ze zijn voor strengere regels voor de medische gesteldheid van bestuurders. "De regels zouden echter niet dusdanig streng moeten zijn voor mensen die alleen voor privé doeleinden rijden", aldus bondsleider Alexander Kotov.
Mikhail Strakhov, een Russische psychiatrie-expert, vertelde aan de BBC dat hij de omschrijving van de geestesziektes te vaag vond en dat enkele van de genoemde 'ziektes' het rijgedrag niet kunnen aantasten.
Zie ook:
bronnen: Gay.nl / BBC.com / YouTube.com