donderdag 29 januari 2015

Amsterdam – Geweld | "Taxirit eindigt in nachtmerrie voor 21-jarige Homo" ‼

De politie heeft meer details vrijgegeven over de mishandeling van een 21-jarige homoseksuele man dit weekend. Hij werd meege- nomen in een auto, ernstig mishandeld en beroofd. Volgens de politie gaat het om 'een ernstig geval van anti-homo geweld'.
  
De man bezoekt die avond een homobar aan de Amstel. Rond twee uur 's nachts besluit hij naar huis te gaan en houdt een taxi aan bij de hoek op de Halvemaansteeg. Volgens de politie bekruipt de man al snel een onveilig gevoel. Hij merkt dat de taxichauffeur omrijdt en herhaaldelijk in zijn binnenspiegel kijkt. De chauffeur lijkt contact te houden met de bestuurder van een achtervolgende auto, waarschijnlijk een SUV.

'Kanker Homo'
Als de taxichauffeur op het Emmaplein richting de ingang van het Vondelpark rijdt, ziet de 21-jarige jongen dezelfde SUV opnieuw. Hij raakt in pa- niek, gooit twintig euro naar de chauffeur en vlucht de auto uit. Terwijl hij wegrent hoort hij dat hij achtervolgd wordt door meerdere voertuigen. Plotseling wordt hij van achteren vastgegrepen. Hij wordt direct geslagen en meegenomen naar een auto, vermoedelijk diezelfde SUV. "Hou je bek, kanker homo", schreeuwt een van de verdachten naar hem, waarna hij het voertuig in wordt getrokken. Op dat moment gaat de bestuurder van het voertuig rijden, terwijl het slachtoffer voortdurend wordt mishandeld en zijn geld wordt afgenomen.

Als de mannen in de auto de bankpas van het slachtoffer vinden, rijden ze met hem naar een geldautomaat van de ABN/AMRO aan de Zeilstraat, op de hoek met de Amstelveenseweg. Ze dwingen hem daar geld op te nemen. Uit angst neemt het slachtoffer een geldbedrag op en geeft het aan de daders. Er wordt hem nog iets toegeroepen, vermoedelijk in het Arabisch, waarna de auto wegrijdt in de richting van de Amstelveenseweg. Het slachtoffer rent daarna in paniek naar huis.

In het ziekenhuis wordt later een flinke hersenschudding geconstateerd en meerdere kneuzingen over zijn bovenlichaam. De jongen is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Verdachten
De politie verdenkt twee mannen van de mishandeling en beroving. Beide verdachten zijn volgens het slachtoffer rond de 25 jaar oud, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De bestuurder had een baardje van een paar dagen oud, hij droeg een donkere pet en een donker vest met capu- chon. De tweede dader droeg donkere kleding, zwarte Nike-schoenen met een witte zool en had een sportief postuur.

Getuigen
Het onderzoeksteam wil in contact komen met mensen die mogelijk ook eerder een soortgelijk incident hebben meegemaakt en dat nog niet bij de politie hebben gemeld. Ze willen spreken met getuigen die het is opgevallen dat een taxi tussen 2 en 3 uur op zondagmorgen werd gevolgd door een hoger model personenauto of de signalementen van de daders in verband kunnen brengen met een soortgelijke auto. Ook roept de politie ge- tuigen op die genoemde auto gezien hebben op de Zeilstraat toen het slachtoffer daar werd gedwongen geld op te nemen.
Zij kunnen contact opnemen met de 'Opsporingstiplijn' via 0800-6070 -of- via 'Meld Misdaad Anoniem' op 0800-7000. Politiemensen van het team 'Roze In Blauw' zijn bereikbaar via 020-559 5385.

Voor meer artikelen over dit onderwerp, kijk bij de 'Links' van donderdag 29 januari en vrijdag 30 januari 2015 ‼

bron: AT5.nl


                                 


Door taxichauffeur mishandelde 21-jarige Homo is schoonzoon van Connie Breukhoven

De man die afgelopen weekend door een taxichauffeur en een handlanger werd mishandeld, blijkt de schoonzoon van Connie Breuk- hoven te zijn.
   
Dat zegt Breukhoven tegen RTL Boulevard. Een avondje stappen mondde voor schoonzoon Rik, vriend van Breukhovens zoon Marvin, uit in een nachtmerrie toen hij bij een taxi instapte. Rik merkte al gauw dat de taxi gevolgd werd door een handlanger van de chauffeur. Bij het Emmaplein weet hij uit de wagen te vluchten, maar de daders weten hem vast te grijpen, mishandelen hem en sleuren hem terug de auto in. Daar wordt hij voortdurend mishandeld.
 
De politie spreekt vanaf dat moment van een ontvoering of gijzeling. Die komt ten einde als Rik geld voor de chauffeur pint. 'Ik ben echt geschokt van wat Rik allemaal is aangedaan', zegt Breukhoven. Ze wilde liever niet onthullen dat het om haar schoonzoon ging, maar toen ze allerlei tele- foontjes kreeg met mensen die vermoedden dat hij het was, deed ze het toch.
 
Opvallend is dat Breukhoven er vanuit gaat dat het om een 'gewone beroving gaat'. De politie gaat uit van een zeer ernstig geval van homoge- weld en denkt dat de chauffeur en zijn handlanger bewust homo's hebben opgewacht aan bij de roze cafés aan de Amstel.

bron: AT5.nl