dinsdag 5 augustus 2014

Noord·Brabant - Gemert | "HoJo-kamp landt voor de twaalfde keer in Gemert"

Ruim 70 Homo-, Lesbo-, Bi- en Transgender-jongeren komen van 3 t/m 8 augustus 2014 bij elkaar tijdens het twaalfde HoJo-kamp in Gemert - deze week ook wel 'Gay'mert ‼  Het programma is een combinatie van workshops en spellen. De jongeren kunnen zo gelijkgestemden ontmoeten en samen over hun geaardheid praten.

Voor het eerst krijgen de deelnemers ook een workshop 'mentale weerbaarheid' ‼  "Een oud deelnemer bood het aan", vertelt organisator 'Barry Lamers'. "Het is een goede aanvulling op de bestaande workshops die we aanbieden".

"Het zijn vaak jongeren die net hun coming-out hebben gehad, of nog moeten krijgen. We proberen ze door middel van deze week wat steviger in de schoenen te laten staan. Door ze veel meer bewust te maken van wie ben ze zijn, wat voor gevoelens ze hebben en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan".

Kerst
'All I Want For Christmaaaas', ondanks de warme temperaturen schalt, Mariah Carey over het veld. Het thema is feestdagen en de kampdans bevat ze allemaal. Kerst, Sinterklaas, Pasen en Carnaval passeren de revue. Het HoJo-kamp bestaat dus niet alleen maar uit serieuze zaken. Er is ook ruimte voor veel lol. Het kamp duurt nog tot en met vrijdag.

Zie ook: 
HoJo-kamp 2014 zal plaatsvinden van 03 t/m 08 augustus  /  Jongeren krijgen weerbaarheids-cursus op HoJo-kamp in 'Gay'mert   
Organisator Barry Lamers over de 12e editie van het HoJo-kamp in Gemert  Workshop mentale weerbaarheid op 12e HoJo-kamp
 
bronnen: OmroepBrabant.nl / YouTube.com