dinsdag 29 juli 2014

Jamaica's Gully Queens | Docu: "Jong en Gay in Jamaica" – Leven in de goot ‼

Een van de gevaarlijkste plekken om te leven voor homo's is Jamaica. Aanvallen, moord en verkrachting zijn er aan de orde van de dag. LHBT'ers wonen letterlijk in de goot. Vice.com dook onder in het geheime leven van jonge gays in Jamaica.
 
Met een camera onder de arm trok 'Vice' naar Kingston, de hoofdstad van het eiland dat voor de buitenwereld vooral bekend staat als vredelievend reggaelandje. Maar niets is minder waar: Homoseksualiteit is een grote schande en op het hebben van anale seks staat een gevangenisstraf van tien jaar.
 
'Vice' wist een aantal LHBT-mensen te spreken die samen een soort 'underground-scene' vormen. In de documentaire is te zien hoe ze voorzichtig demonstreren, maar al snel wordt de bijeenkomst verstoord.
 
Volgens de officiële lezing mag de politie geen oordeel uitspreken over homoseksualiteit en zeggen ze dat homo's geweld gewoon moeten rapporte- ren, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Zo zijn gays de paria's van Jamaica en leven ze letterlijk in de goot.

bronnen: GayKrant.nl / Winq.nl / Vice.com / YouTube.com