maandag 28 april 2014

Homo-ontmoetingsplek Emmen | 'Mannen willen jointje, maar krijgen piemel'

Twee mannen uit Emmen zijn veroordeeld tot het betalen van een geldboete van 750 euro, wegens het mishandelen van een man op een homo-ontmoetingsplek. De heren (21 en 23) waren op een parkeerplaats gestopt om een jointje te roken, maar wisten niet dat het terrein bekend stond als ontmoetingsplaats voor homo's.

Toen ze net een jointje wilde roken en opeens een naakte man voor hun bolide stond, schrokken ze zich dan ook een hoedje. "Plotseling stond er een man bij onze auto met zijn geslachtsdeel uit zijn broek", tekent Dagblad van het Noorden op uit de mond van een van de veroordeelden.
Het duo was totaal niet gediend van de fapper en verkochten hem dan ook enkele rake klappen in het gezicht. Het slachtoffer hield een scheurtje in zijn neus en een opgezwollen oog over aan het incident. Voordat de rechter het kon afdoen als homogeweld, lieten de jongens weten niets tegen Utrechtenaren te hebben, "maar ze moeten ons wel met rust laten".
Naast de geldboete kreeg één van de mishandelaars een voorwaardelijke werkstraf van twintig uur. Deze kreeg hij, omdat hij eerder is veroordeeld

Zie ook:  Boete voor mishandeling op Homo-ontmoetingsplek  /  Openlijk geweld op Homo-ontmoetingsplaats bij Emmen

bron: SpitsNieuws.nl


Boete voor mishandeling op Homo-ontmoetingsplek bij Emmen

Twee mannen van 21 en 22 jaar uit Emmen zijn maandag door de politierechter in Assen veroordeeld tot een boete van 750 euro en een voorwaardelijke werkstraf van 20 uur voor een mishandeling op een homo-ontmoetingsplek.
De mannen sloegen op 15 december 's nachts om half drie op een parkeerplaats aan de N34 bij Emmen een man in elkaar. Het slachtoffer liep een scheurtje in zijn oogkas op.
Volgens de twee vechtersbazen waren zij op een parkeerplaats gestopt om een jointje te roken. Naar eigen zeggen werden ze geconfronteerd met een man die zichzelf bevredigde. Ze waren op een homo-ontmoetingsplaats terecht gekomen zonder dit te weten, meenden de mannen tijdens de zitting. Ze sloegen de masturberende man inelkaar 'om hem een lesje te leren'. Het slachtoffer werd bont en blauw geslagen.
De Emmenaren werden bijna door de rechter de zaal uitgezet, omdat zij zich grievend uitlieten over homoseksualiteit. 'Dergelijke taal duld ik hier niet, ik kan ook vonnis wijzen buiten uw aanwezigheid', waarschuwde de rechter.
Naast de boete moeten de mannen het slachtoffer een schadevergoeding van 350 euro betalen.

bron: Emmen.nu