donderdag 13 maart 2014

Eurovisie Songfestival 2014 | "The Common Linnets - Calm After The Storm" ‼

Waylon en Ilse DeLange hebben vanmorgen op Radio 2 gereageerd op alle kritiek die ze hebben gekregen op de eerste vertoning van hun Songfestival-bijdrage als "The Common Linnets", gisteren in 'De Wereld Draait Door'  "We liggen aardig op schema", reageerde Ilse DeLange lachend op de constatering van Radio 2-dj Daniël Dekker dat "iedereen weer een mening heeft".

► De single die vanmorgen voor het eerst 'in de officiële uitvoering' te horen was op Radio 2 is volgens het duo rijker dan de versie die gisteren op televisie te zien was. "We twijfelden of we het in DWDD helemaal akoestisch zouden doen, of wat groter met de band", zei DeLange vanmor- gen in gesprek met Dekker. Uiteindelijk werd 't een rustige variant op het podium van DWDD, die direct op de sociale media door veel kijkers als 'saai' en 'niet spannend' werd bestempeld. Ilse DeLange: "Maar op de single hoor je elementen die je gisteren niet hebt gehoord en die de dynamiek van het liedje vergroten".

'Dít heeft Nederland met country'
De in de Wisseloord studio's opgenomen versie van 'Calm After The Storm' klonk vervolgens inderdaad iets rijker, maar heel veel verschil was er niet. Toch bleek de Radio 2-luisteraar volgens Daniël Dekker bijzonder enthousiast: "Heerlijk nummer, helemaal te gek", las Dekker een paar van de sms'jes voor die naar de radiozender waren verstuurd.

Waylon, toch lichtjes getergd door alle kritiek: "Kijk, iedereen mag een mening hebben...", om vervolgens te reageren op een opmerking die hij gisteravond op internet las: "Iemand vroeg: wat heeft Nederland met country ?! Dít heeft Nederland met country", sprak Waylon, doelend op de zojuist gedraaide single.

Geheim
Volgens het duo is al helemaal bekend op welke manier ze het liedje gaan uitvoeren tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op 6 mei in Denemarken. "We weten al hoe we 't gaan doen", zei DeLange. "Hoe ?! Nee, dat moet geheim blijven, de concurrentie luistert mee, hè". Volgens Daniël Dekker wacht ze een zware halve finale  Waylon: "Dat is mij ontgaan. Wat de anderen gaan doen, daar ga ik me niet heel erg in verdiepen. Wij gaan toch al doen wat we gaan doen en dat kan niet beter".

Het nummer staat inmiddels op nummer één van de iTunes-hitlijst. Gek, want het nummer is nog helemaal niet uit. "Het gaat om pre-orders" ‼, verklaarde Ilse DeLange.

bron: Volkskrant.nl


The Common Linnets presenteren de officiële versie van 'Calm After The Storm'

Ilse DeLange en Waylon hebben donderdag in het radioprogramma van Daniël Dekker de versie laten horen waarmee ze naar 't Euro- visie Songfestival gaan.

Ilse DeLange en Waylon, die zich 'The Common Linnets' noemen, zongen woensdag in 'De Wereld Draait Door' al de akoestische versie van 'Calm After The Storm'.

De reacties waren niet allemaal positief. Waylon reageerde in Gouden Uren: "Ik las gister op Twitter van alles. Zoals: "Wat heeft Nederland met countrymuziek" ?! Nou: " Dit heeft Nederland met countrymuziek".

Slechts enkele uren nadat 't duo had opgetreden, stond het al op de eerste plek in de Nederlandse iTunes-hitlijsten. Ilse: "Daar zijn we echt heel blij mee" ‼

Zie ook:

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com