zondag 17 november 2013

Engeland | De moeder van de 14-jarige Ayden Keenan-Olson is ontroostbaar ‼


                         
De moeder van een 14-jarige Britse jongen, die gepest werd omdat hij homo was en van Japanse afkomst was, kan het zichzelf nog steeds niet vergeven dat ze zich hard maakt tegen pesten, maar haar eigen zoon niet kon behoeden van zijn wanhoopsdaad. Ayden Keenan-Olson, die zelfmoord pleegde door het opsparen van medicatie die hij op school kreeg, werd 14 maart dood aangetroffen in z'n bed door zijn vader, Tim Olson. De jongen liet twee afscheidsbriefjes na, aldus PinkNews.

In de afscheidsbriefjes van de jongen stond dat hij homofobisch en racistisch werd gepest op school en dat hij het niet meer aankon. Ayden was vorig jaar rond kerstmis uit de kast gekomen tegenover zijn ouders die daar positief mee omgingen. Moeder 'Shy Keenan', die anti pest activis- te is, had eerder al stappen ondernomen om haar zoon te beschermen tegen het gepest op school. Verder blijkt dat Ayden op school, in de stad Colchester te Essex, via een computer had opgezocht hoe hij zelfmoord kon plegen.

De school was op de hoogte van de pesterijen. Ayden had ruim 20 meldingen gedaan van homofobisch en racistisch gepest. De directeur van
de school zei dat zijn school al lange tijd werkt rond pesterijen om die te bestrijden en dat het doel was een veilige omgeving te creëren voor iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid. Jammer genoeg bleek dat niet genoeg voor Ayden. Volgens zijn moeder had haar zoon al eerder proberen zelfmoord te plegen door in oktober van vorig jaar medicatie in te nemen.

Tijdens 'n interview vertelde Ayden's moeder 'Shy' in tranen dat haar zoon werd gepest en zelfs geslagen omdat hij homo was en omdat hij van Japanse afkomst is. De moeder is erg aangedaan ook door het feit dat ze zelf online jongeren support geeft die worden gepest en voelt zich nu schuldig dat ze haar eigen zoon niet heeft kunnen behoeden van zijn wanhoopsdaad – die ze overigens niet had zien aankomen – omdat Ayden zich in die tijd wat beter voelde en zelf ook een anti pest campagne wilde opstarten.


bronnen: HoLeBi.info / PinkNews.co.uk