donderdag 21 november 2013

Bill & Melinda Gates | "Het condoom van de toekomst: Sterk, Dun en Soepel" ‼



Amerika →  Het Condoom van de toekomst kan zomaar gemaakt zijn van de ingewanden van een koe of de huid van een vis. Of hij is extreem vormgevoelig  The Bill & Melinda Gates Foundation heeft elf prijswinnaars 100.000 dollar gegeven om hun ideeën voor een condoom dat mannen ook écht willen gebruiken verder te ontwikkelen.

Maar wanneer staan mannen te springen om een condoom te gebruiken ?! Bijvoorbeeld als 'ie dunner en sterker is, of minder knelt, denkt de Gates Foundation die de opdracht 'Develope the Next Generation Condom' gaf. "Of als 'ie de afstand tussen partners tijdens de daad vermin- dert", vertelt een medewerker aan The New York Times. Wij zetten een aantal opvallende ideeën op een rijtje.
               
                          
Een condoom met trekbandjes
Sommige ideeën waren vooral praktisch van aard: hoe krijg je een condoom goed, gemakkelijk en snel om ?! "In Afrika wordt de liefde vaak bedreven met weinig licht en dan is 't moeilijk te zien in welke richting het condoom afgerold moet worden". 't Antwoord ?! Trekbandjes, dacht de California Family Health Council. "Om te voorkomen dat je in de war raakt over hoe je 'm om doet". En dat ziet er dan zo uit.

Koeienpees
Onder de winnaars was ook een supergevoelige condoom van een vreemd soort materiaal: een koeienpees. Maar hetzelfde materiaal zit ook in vissenhuid. Mark McGothlin zegt: "Het is ongelofelijk sterk, ik kan er hele dagen aan trekken, en dan nog blijft het condoom heel". Het materi- aal zelf is dan wel opmerkelijk, de plek waar McGothlin het vandaan haalt is zo mogelijk nog opmerkelijker: een Vietnamese supermarkt.
                       

Een condoom van cellofaan
En dan is er nog dat andere probleem: het knellen van het condoom. Daar is ook een oplossing voor gevonden door 'n condoom-uitvinder. Een condoom gemaakt van een materiaal dat plakt als cellofaan, in plaats van het knellen van rubber.
                                      
Origami-condoom
Of misschien helpt bij jou het origami-condoom tegen het knellen.
                                 
          

One-size-fits-all
Of je als man nu groot, klein of alledaags geschapen bent: er is een oplossing. Het condoom van Richard Chartoff van de University of Oregon bijvoorbeeld. Hij ontwikkelt een "one-size-fits-all"-condoom. Hoe moet je dat voor je zien ?!  Een soort tweede laagje huid dat zich aanpast aan een bepaalde vorm.

Overigens gaat het de Gates Foundation niet om het creëeren van meerdere nieuwe condooms, maar om het maken van het ultieme condoom. "Het idee is de condoom gemakkelijker in gebruik te maken, zodat iedereen hem elk moment kan gebruiken, in 't donker of in welke situatie dan ook".

Jurjen IJsseldijk

bron: NOSop3.nl
                         
Voor al je condooms - waaronder ook enkele condooms die hierboven worden beschreven - kijk op de website van:  www.Condoom-Anoniem.nl