zondag 13 oktober 2013

Rusland - Sint·Petersburg | "Homorechtenprotest wordt uit elkaar geslagen" ‼


Rusland  –  In het Russische Sint-Petersburg is vrijdag een kleine protestactie van zo'n vijftien homoseksuelen volledig uit de hand ge- lopen  De politie probeerde de ruim tweehonderd tegendemonstranten weg te houden van 't homoprotest maar dit deden ze volgens de homo-demonstranten onvoldoenden en veel te laat. Er vielen vele gewonden en de politie arresteerde 67 mensen.

De homo-activisten wilden met hun protest aandacht vragen voor de internationale Coming Out Day  Maar tegenstanders van gelijke rechten voor homoseksuelen hadden lucht gekregen van de bijeenkomst en waren met ruim tweehonderd personen op dezelfde plek aanwezig om een tegendemonstratie te houden. Onder hen waren ook oudere vrouwen die Russisch-Orthodoxe liederen zongen.

De vlam sloeg in de pan toen de homo-activisten naar het centrum van de stad wilden lopen met regenboogvlaggen en borden waarop teksten als 'Stop de homohaat in Rusland'. Volgens Natalia Tsymbalova, een van de organisatoren van het homoprotest, greep de politie pas in toen het al te laat was. Veel homo-activisten kregen rake klappen en pas toen de demonstratie uit elkaar was geslagen trad de politie op. "Deze homofo- ben hebben ons protest kunnen verstoren met hulp van de politie", aldus Tsymbalova.


bronnen: GaySite.nl / YouTube.com – EuroNews