zaterdag 5 oktober 2013

België | Ook vriendin van Transgender Nathan pleegt binnenkort euthanasie ‼


Nadat ze deze week aan het sterfbed stond van haar ­goede vriend Nathan, wil ook de 53-jarige Antwerpse Dora – geboren als Dirk – binnenkort euthanasie plegen. Zij was 32 jaar geleden de tweede in België die een geslachtsoperatie onderging.

Die operatie lukte en ze was blij met haar vrouwen­lichaam, maar de scherpe afwijzing van haar ouders en de constante beschimpingen duwden haar steeds dieper in depressies. "Ik heb mijn hele leven gevochten om ­aanvaard te worden. Tevergeefs  Het is genoeg geweest"  Maandag stond Dora nog aan het voeteneinde van Nathans bed. Tot op het laatste moment hield ze hem vast.

"Hij bleef lachen en vertellen, zelfs toen ze hem 'het spuitje' gaven. Nathan glimlachte en gleed dan stilletjes weg. Pijnlijk om te zien, want hij was de enige vriend die ik ooit had. Maar tegelijk ook mooi. Dit is wat hij wilde". En zo wil Dora het zelf ook. Alle ­papieren voor de euthanasie zijn intussen in orde. Over enkele maanden is het wellicht zover. "Nathans dood heeft me nóg vastberadener gemaakt. Het is tijd".

Zie ook:  Nathan Verhelst | Euthanasie Belgische man na mislukte Geslachtsoperatie ‼

bron: HLN.be - Het Laatste Nieuws / Twitter.com