dinsdag 8 oktober 2013

FC Den Bosch en de gemeente samen actief voor acceptatie Homoseksualiteit


                      
• FC Den Bosch maakt met de gemeente een nadrukkelijk statement voor seksuele diversiteit. Samen met wethouder Jeroen Weyers hijst de club op vrijdag 11 oktober de regenboogvlag op Coming Outdag. De gemeente Den Bosch zet zich actief in voor de acceptatie van homoseksualiteit. Hierbij betrekt de gemeente zoveel mogelijk mensen en organisaties, zoals FC Den Bosch.

Jeroen Weyers, wethouder van participatie en diversiteit, legt uit waarom: "We organiseren regelmatig bijeenkomsten. Mensen vragen mij dan wel eens of dit wel nodig is. Maar veel incidenten laten zien dat we hier nog steeds aandacht aan moeten besteden. Vooral in de sportwereld; neem bijvoorbeeld de discussie rond de Olympische Spelen. Het gemeentebestuur is trots dat FC Den Bosch een tegengeluid laat horen. Daar- om hijsen we komende vrijdag 11 oktober samen de regenboogvlag".

De regenboogvlag wordt vrijdag om 09.00 uur gehesen op het voorplein van BrainWash Stadion De Vliert. Deze handeling geschiedt door wet- houder "Jeroen Weyers" samen met FC Den Bosch-aanvoerder "Benjamin van den Broek", in het bijzijn van belanghebbenden, waaronder COC Nederland en enkele Bossche selectiespelers.

Jezelf zijn
Na dit symbolische moment kunnen alle aanwezigen in de Businesslounge met elkaar van gedachten wisselen over jezelf zijn en seksuele diver- siteit in de sportwereld. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 10.30 uur  Ook FC Den Bosch-directeur Peter Bijvelds ondersteunt dit initiatief van harte: "De regenboogvlag wappert bij FC Den Bosch tot en met de eerstvolgende speeldag, op maandag 14 oktober, wanneer FC Den Bosch in eigen huis MVV Maastricht ontvangt. Alle voetbalclubs in de omgeving zijn uitgenodigd om het voorbeeld van FC Den Bosch te volgen en ook een regenboogvlag op hun sportcomplex op te hangen".

bron: Dichtbij.nl - Den Bosch / YouTube.com - TV73