zondag 25 augustus 2013

Van deze Rus is Poetin bang, want hij is pro HoLeBi's en vecht tegen corruptie


                      
Na tal van negatieve berichten vanuit Rusland over HoLeBi's en Transgenders is er alvast één politicus die zich openlijk durft verzetten tegen de anti-Homo wetten in zijn land. Sterker nog, Alexei Navalny, die zich kandidaat stelt voor het burgemeesterschap in Moskou zegt dat als hij verkozen wordt hij een meer pro HoLeBi wind zal laten waaien door de Russische stad, aldus PinkNews.co.uk.

Navalny zegt alvast dat als hij verkozen is de Gay Pride parade wél door mag gaan in de Russische hoofdstad. Zijn voorgangers verboden jaar na jaar optochten en demonstraties van HoLeBi's en Transgenders. Volgens Navalny is dat ontoelaatbaar omdat zo zegt hij de grondwet zegt dat iedereen het recht heeft op vreedzame demonstraties. "Als iedereen gewoon mee doet aan een optocht, met bordjes en slogans, dan maakt het mij niet uit welke seksuele geaardheid de demonstranten hebben".

Volgens recente polls zou Navalny geen kans maken op het burgemeesterschap in Moskou, maar polls zeggen ook niet alles. Navalny heeft een sterke achterban op internet, hij was bovendien één van de belangrijke figuren achter de Anti Poetin demonstraties in 2011 waarvoor hij een tijdje in de gevangenis zat en zelfs werd veroordeeld wegens corruptie en vijf jaar cel kreeg, maar na 24 uur werd hij weer vrijgelaten.

Extra info:
Alexei Navalny is een Russisch advocaat en een politiek en sociaal activist. Sinds 2009 kreeg hij bekendheid in de Russische Federatie, en meer bepaald in de Russische media, als een criticus van de corruptie in Rusland, en in het bijzonder van de Russische leider Vladimir Poetin. Hij ge- bruikte zijn LiveJournal.blog om massademonstraties te organiseren tegen corruptie en machtsmisbruik.

Hij levert ook regelmatig journalistieke bijdragen aan bladen als Forbes Russia. In 2012 omschreef The Wall Street Journal hem als 'de man die door Vladimir Poetin het meest gevreesd wordt'. Hij was de enige Rus die in 2012 door Time opgenomen werd in de lijst van 100 meest invloed- rijke personen. In datzelfde jaar werden hem door de Russische federale overheid drie feiten ten laste gelegd voor verduistering en fraude. Alle beschuldigingen werden door Navalny ontkend en aangevochten.

bronnen: PinkNews.co.uk / www.HoLeBi.info / YouTube.com