vrijdag 30 augustus 2013

70% van de seksuele overdracht van HIV in China gebeurd onder de Hetero's


                       
China - Hiv  –  Opmerkelijke cijfers vanuit China: slechts 20 procent van de Hiv infecties komt voor bij homo's en mannen die seks heb- ben met mannen. Heteroseksuele seks - dus niet homoseks - heeft de grootste verspreiding van het virus in China. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese gezondheids dienst, aldus GayStarNews.com.

Slechts 1 op 5 Chinezen liep het Hiv virus op via seks met iemand van hetzelfde geslacht. Ruim 70 procent van de heteroseksuele Chinezen liep het virus op door seks met iemand van het andere geslacht. Het Chinese Center for Disease Control and Prevention AIDS Center bracht deze cijfers uit tijdens National Health and Family Planning Commission hoorzittingen deze week.

Eerder werd al duidelijk dat 90 procent van de overdraging van Hiv in China gebeurd door seks en slechts 9 procent door druggebruik. Volgens de Chinese gezondheidsdienst zijn ruim 23 miljoen Chinezen besmet met het Hiv virus, vermoedelijk zijn het er nog meer omdat dit slechts het aantal is van degene die gebruik maken van medicatie om te ziekte te temperen, want genezen kan nog steeds niet. Het hoge aantal van 70% overdracht door heteroseksuele seks baart de Chinezen grote zorgen.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com - NTD


        China Focus  -  Wereld Aids Dag 2012