vrijdag 26 juli 2013

Neonazi's mishandelen en vernederen jonge Russische HoLeBi's en filmen dat

Rusland  →  Het loopt uit de hand in Rusland. HoLeBi en Transgender jongeren worden steeds vaker het slachtoffer van homofoben, en dat gaat héél erg ver. Tal van jonge Russische HoLeBi en Transgender jongeren worden mishandeld, getraumatiseerd, waarna sommi- gen zelfs zelfmoord pleegden. De daders zijn jonge, vaak nog tieners, maar ook ouderen, uit een neonazi groep die hun daden filmen en op internet zetten, aldus GayStarNews.com.

Jonge Russische HoLeBi's worden de laatste tijd via internet gelokt en vervolgens ontvoerd door neonazi's waarna ze worden mishandeld voor de camera. Een bekende fascistische leider riep zelfs op om Russische HoLeBi en Trans tieners te mishandelen. De neonazi's lokken voorname- lijk jonge homo's op een zogenaamde date en wanneer ze daar dan toekomen worden ze ontvoerd en mee genomen naar een geheime locatie waar ze worden mishandeld en zelfs verkracht voor het oog van de camera, waarna de video op internet wordt gezet met als doel de jongeren die nog niet uit de kast zijn te outen en degene die wel out zijn te vernederen.

In een video die op YouTube werd gezet wordt een 15-jarige jongen zwaar aangepakt door jongens die niet veel ouder zijn dan hijzelf. Een van de daders plast is een bierflesje dat hij daarna uitgiet over het slachtoffer, deze feiten speelden zich af in het openbaar op klaar lichte dag, op het einde van de video wordt de jongen in elkaar geslagen. In een andere situatie werd een jonge homo gefotografeerd in zijn ondergoed met in zijn handen een seksspeeltje, op een andere foto is die zelfde jongen te zien besmeurd met rode verf en mogelijk zelfs bloed met een basebal bat op de achtergrond boven die jongen. Er zou ook sprake zijn van enkele slachtoffers die werden verkracht met verschillende voorwerpen.

Het is niet verwonderlijk dat vele slachtoffers diep getraumatiseerd zijn na de gebeurtenissen en sommigen zelfs zelfmoord pleegden. De neo- nazi's claimen dat ze HoLeBi en Transgender jongeren mishandelen en vernederen met als doel de pedofielen onder hen te ontmaskeren. Maar hun motieven gaan verder en zijn simpel weg in gegeven door homofobie aangewakkerd door de Russische overheid ... die recent enkele anti- HoLeBi wetten aannam. Volgens mensenrechten activisten doet de Russische politie niets, zelfs niet wanneer er aangifte wordt gedaan.

Russische mensenrechten activisten proberen het nieuws zoveel mogelijk te verspreiden in de hoop iets te kunnen veranderen aan de situatie, maar zolang de Russische overheid zijn anti HoLeBi wetten behoudt zal het waarschijnlijk in de toekomst nog meer uit de hand lopen. Recent riep een Russische politicus nog op om homo's in het openbaar te straffen met zweepslagen.

bronnen: GayStarNews.com / www.HoLeBi.info / YouTube.com