woensdag 24 juli 2013

Jamaica | 17-jarige Homo dood geschopt, geslagen en gehakt op een feestje


                    
Jamaica – LGBTI-fobie  →  Er zijn tal van landen waar je beter niet kan wonen als HoLeBi, één van die landen is Jamaica waar er veel HoLeBi- en Transfobie heerst die steeds extremere vormen aanneemt. Vandaag kwam het nieuws dat een 17-jarige homo travestiet vermoord door gasten op een feestje, aldus PinkNews.co.uk.

De feiten gebeurden afgelopen maandag. De 17-jarige jongen droeg vrouwenkleren en was op een feestje aan het dansen met andere mannen. Op een bepaald moment werd hij door een vrouw herkend die aan de andere gasten en uitbaters liet weten dat hij geen vrouw is maar een man.

Enkele van de uitbaters riep op om de jongen aan te pakken waarna enkele gasten op hem af vlogen en hem begonnen te schoppen en te slaan, anderen hakten met een mes in zijn lichaam waarna hij uiteindelijk overleed. Daarna werd zijn levenloze lichaam gedumpt in een verlaten straat.

Jamaica staat al langer bekend als een zeer homofobisch land waar HoLeBi's, Transgenders en Travestieten regelmatig te maken krijgen met geweld. Er zijn ook erg veel HoLeBi- en Transfobe moorden. In 2011 werd een 16-jarige jongen brutaal afgeslacht, hij werd levend in stukken gehakt omdat hij Homo was. Vorig jaar werden er ruim negen HoLeBi's vermoord in het land.

In oktober 2012 zei Dan Lewis van J-Flag, de enige HoLeBi- en Trans-rechtengroep van Jamaica dat het geweld tegen HoLeBi's en Trangsenders toeneemt en zich verspreid naar verschillende delen van de Caraïben met St. Lucia als koploper met minstens één dode elk jaar. Homoseksualiteit is strafbaar in Jamaica en men riskeert 10 jaar gevangenisstraf met dwangarbeid.

Ter info:
Travestieten zijn mensen die zich verkleden in iemand van de andere sekse. Men mag ze niet vergelijken met transgenders. Travestieten willen geen sekse operatie, ze verkleden zich enkel graag als man of vrouw. Travestieten kunnen zowel heteroseksueel als homoseksueel zijn. In lan- den waar homoseksualiteit verboden is komen er meer homoseksuele travestieten voor dan elders.

bronnen: PinkNews.co.uk / www.HoLeBi.nl