donderdag 25 januari 2024

'LHBTIQ+-borrel' verstoord door jongeren | "Er werd gescholden met Homo's"



De borrel van vrijdag 19 januari 2024 had gezellig moeten worden voor LHBTIQ+'ers van "vijftig-plus" in Strijen. Maar sneeuwballen op de ruit, Homofobe scheldwoorden en 'stiekeme filmpjes' door een groepje jongeren zorgden voor een smet(je) op het samenzijn"Het was een kwajongensstreek, maar géén toeval natuurlijk"

Jan Derksen-Wynn hield aan 'de geslaagde borrel' afgelopen vrijdag een wat bittere nasmaak over. Samen met zijn partner Marc Wynn-Derksen is hij ambassadeur van de landelijke stichting Roze 50+ en strijdt hij voor acceptatie en erkenning van LHBTIQ+-personen. En dan word je als eilandse LHBTIQ+'ers stiekem gefilmd en beschimpt in buurthuis me Mekaer in Strijen en besef je (weer) dat de strijd er een van de lange adem is.
                                    
                                        
"Laten we het niet groter maken dan het is" ‼, vertelt Jan Derksen-Wynn. "Het was een 'kwajongensstreek', dat zeker, maar wel gericht óp. Er werd gescholden met Homo's ‼ en op de ruiten geslagen. Het waren slecht opgevoede pubertjes ‼  Vermoedelijk hadden ze niets beters te doen, maar we hebben het wel als heel vervelend ervaren. Zeker in een Buurtcentrum moeten mensen zich veilig voelen".

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – AD.nl → AD Hoeksche Waard