zaterdag 2 december 2023

Oeganda - Mulindwa | De IND zet Homoseksuele asielzoeker uit naar Oeganda

Oeganda – Mulindwa  →  De 47-jarige Homoseksuele asielzoeker "Mulindwa" uit Oeganda is naar nu blijkt afgelopen dinsdag 'op het vliegtuig gezet', terug naar Oeganda

Naar omstandigheden gaat het goed met hem; donderdag heeft Sandro Kortekaas van LGBT Asylum Support even contact met hem gehad.

De man ontvluchtte zijn land vanwege zijn geaardheid en vroeg in 2019 asiel aan in Nederland. Hij verbleef in het azc in Hardenberg, waar hij enige tijd gewerkt heeft in de keuken van een plaatselijk restaurant.

De asielaanvraag van de man werd afgewezen. Hij kon naar oordeel van de IND niet overtuigend vertellen over zijn Homoseksualiteit. Volgens LGBT Asylum Support en Vluchtelingenwerk Nederland heeft de IND daarbij geen rekening gehouden met 't feit dat in Oeganda sprake is van een Homo– fobe- en schaamtecultuur, waarin hij zijn Homoseksuele gevoelens niet kon ontwikkelen en uiten.

Lees verder op de website van RozeGolf.net:  "Nederland zet Homoseksuele asielzoeker uit naar Oeganda" ‼

Zie ook:
Homoseksuele asielzoeker uit Oeganda dreigt teruggestuurd te worden  /  IND wil Oegandese Homoseksuele asielzoeker uitzetten 

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:

bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net