dinsdag 6 juni 2023

Vooruitgang | LHBTIQ+–rechten zijn een 'symbool geworden' van vooruitgang



LHBTIQ+-rechten – Wereldwijd  →  Steeds meer landen legaliseren Homoseksuele relaties en huwelijken. Toch zijn LHBTIQ+-rechten door de 'anti-Genderbeweging' controversiëler geworden. "LHBTIQ+ is een afkorting geworden om te praten over twee verschillen– de wereldbeelden" ‼

Wie deze juni, de maand die internationaal bekendstaat als 'Pride Month', terugkijkt op het nieuws van het afgelopen jaar, zal denken: het gaat niet goed met de acceptatie van lLHBTIQ+'ers in de wereld. Toch laten de mondiale cijfers een ander beeld zien. Het aantal landen dat Homoseksualiteit strafbaar stelt, daalt al decennia gestaag, blijkt uit de database van ILGA World, waarbij ruim 1.800 LHBTIQ+-organisaties zijn aangesloten. 

Singapore was dit jaar het laatste land dat het verbod ophief. Ook het aantal landen waar paren van gelijk geslacht kunnen trouwen stijgt nog altijd – in 2023 kwam Andorra erbij. Meer en meer landen verbieden genezingstherapieën en maken het makkelijker het geslacht op het paspoort te ver– anderen, de opvatting bevestigend dat Homo of Trans zijn geen ziekte is.

Lees verder op de website van NRC.nl:  "LHBTIQ+-rechten zijn een symbool geworden van vooruitgang" ‼

bronnen: NRC.nl / Facebook.com – NRC.nl