vrijdag 9 april 2021

PratenOnline | Behandeling voor LHBTIQ+-jongeren met: Suïcide-gedachten ‼

Jongeren die LHBTIQA+'er zijn of daar twijfels over hebben, kampen vaker met gedachten over "zelfdoding" ‼  Bijna de helft van de volwassenen binnen de gemeenschap geeft aan ooit last te hebben gehad van zulke gedachten. In samenwerking met onderzoekers aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft PratenOnline daarom een online interventie gestart. 

De interventie richt zich op LHBTIQA+-jongeren tussen de 16 en 27 jaar die "suïcide-gedachten" hebben. Dit soort gedachten zijn namelijk een veelvoorkomend probleem bij LHBTIQA+-jongeren. Misschien herken jij zelfs jezelf hierin. Het doel is om door middel van "8 chatsessies" met een getrainde behandelaar van PratenOnline deze gedachten over zelfdoding te verminderen. Naast deze chatsessies helpen ook huiswerkopdrachten om inzicht te krijgen in je problematiek.

Aanmelden
Dus ben je LHBTIQA+'er of twijfel je hierover ?!  "Denk je regelmatig aan zelfdoding", en ben je tussen de 16 en 27 jaar ?!  "Doe dan mee aan een online behandeling" en onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en PratenOnline. De hulpverleners van 'PratenOnline' denken met je mee in een online behandeling van 8 sessies. 

Lees op deze website meer informatie en over hoe je je kunt aanmelden: Rug.nl/gmw/lhbtonderzoek en Mijn.pratenonline.nl.

Ben je in crisis ?!  Wil je gelijk met iemand praten? Ga dan naar: 113.nl of bel 0800-0113

Lees verder op de website van ExpresZo.nl:  PratenOnline | "Online behandeling voor LHBTIQA+-jongeren met suïcidegedachten" ‼


Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
•   GGZ Nieuws | Online behandeling voor 'LHBTIQ+-jeugd' met suïcidegedachten ‼ 

bronnen: ExpresZo.nl / Instagram.com  COC Tilburg-Breda en Omgeving