maandag 7 december 2020

Boxtel | Vijf jonge kinderen werden seksueel misbruikt door een bekende man



"We kenden hem via de voedselbank, daar was hij altijd met de kinderen bezig", vertelt Patricia Kretee. "Hij pikte onze zoontjes ook op bij de speeltuin om de hoek, nam ze dan een half uur mee en dan werden ze misbruikt" ‼, vult Joyce de Laat aan. De kinderen van de twee moeders uit Boxtel werden slachtoffer van seksueel misbruik door Cees van der S.  Woensdag is de 'afsluitende behandeling' in de ontuchtzaak

Jarenlang zou 'Cees van der S.' (66) in zijn woonplaats Boxtel vijf kinderen hebben misbruikt. De ontucht begon in januari 2013 en duurde tot vorig jaar augustus, toen hij werd aangehouden. Van der S. zou zowel bij hem thuis als bij sommige slachtoffertjes in huis de kinderen hebben misbruikt.
                                        

Volgens de officier van justitie gebruikte de verdachte de Voedselbank, waar hij werkte, als dekmantel om met kinderen in contact te komen. "Hij gaf ijsjes en nodigde de kinderen uit om bij hem thuis voor hun verjaardag een cadeautje uit te zoeken" ‼, aldus de officier tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie eiste afgelopen zomer vijf jaar cel en TBS met voorwaarden.



bronnen: OmroepBrabant.nl / Twitter.com  OmroepBrabant.nl / YouTube.com