woensdag 1 januari 2020

Nieuw leven in Enschede voor gevlucht Homostel Walid en Wassim uit Libanon

Enschede  Walid & Wassim  →  Gevangenis. Martelingen. Achtervolgingen. Een leven dat in scherven valt. Voor 't Homoseksuele stel Walid Beggani en Wassim Khawand uit Libanon was dat twee jaar geleden de werkelijkheid. 

Toen hun families merkten dat ze geen gewone vrienden waren, begon voor de twee mannen een jaar dat gekenmerkt was door angst   Het ergste dat 'het stel' kon overkomen   Daarom namen ze in 2018 het besluit om naar 'Nederland' te vluchten. Een jaar lang woonden ze in een AZC in Dronten. Sinds kort wonen ze in hun eerste eigen woning in Enschede. 2020 staat voor het stel in 't teken van een compleet nieuw leven.
                                                                

                                                     
►  "Het leven dat we in Libanon hadden, was onwaardig" ‼, constateert Walid. "Ik had altijd maar één droom: trouwen, een eigen woning, een kind adopteren en een hond kopen". Dat zegt de 29-jarige Walid terwijl hij naast z'n man Wassim in hun nieuwe woonkamer aan de eettafel zit. De kerst- versiering staat nog, het ruikt naar verf en nieuwe meubels. Net voor kerst wilden ze klaar zijn met de renovatie. "We willen rust. Geen drukte meer en gewoon zijn wie we zijn met z'n tweeën", vertelt Walid.

Lees verder op de website van Enschede.1Twente.nl:  "Nieuw leven in Enschede voor gevlucht Homostel uit Libanon" ‼

bronnen: Enschede.1Twente.nl / Facebook.com – RozeGolf.net / YouTube.com