dinsdag 12 maart 2019

Amsterdam | "De Regenboog Groep in A'dam is op zoek naar LHBTI+ Buddy's"


Amsterdam – De Regenboog Groep  →  "De Regenboog Groep" zet zich in voor mensen in sociale armoede in 'Amsterdam' en koppelt deelnemers en (LHBTI+) Buddy's aan elkaar. 

De organisatie is er onder andere voor Lesbische vrouwen, Homo-mannen, Biseksuelen en Transgenders wiens leven (tijdelijk) 'uit balans' is vanwege meervoudige problematiek en psychische / psychiatrische klachten   Bijvoorbeeld een Lesbische vrouw die door haar psychiatrische klach- ten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten   Als 'Buddy' van zo iemand kun je het verschil maken in iemands leven.
                                                        

                                                    
LHBTI+ Buddy's
De 'Regenboog' Buddy's hebben zelf vaak ook een Coming Out doorgemaakt. Ze voelen zich solidair met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet en staan openminded in het leven   Voordat ze beginnen met de ontmoeting  ontvangen de Buddy's een training en informatie over Homoseksualiteit, Coming Out en veel voorkomende problemen en hulpvragen.  Een Buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten mee te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. 


bronnen: DeRegenboog.org – Persbericht → Lieke Folkertsma / Vimeo.com