zaterdag 21 september 2019

Rotterdam - Anti-Lesbienne geweld | Vrouw mishandeld omdat ze 'Lesbisch' is

Rotterdam  →  Een vrouw is in 'Rotterdam' op 't terras eerst lastiggevallen en daarna mishandeld door een 34-jarige man uit die stad. Vermoedelijk omdat ze Lesbisch is, stelt de politie. Het slachtoffer zat met haar partner wat te eten.

"Het begon afgelopen vrijdagmiddag op de Lijnbaan in Rotterdam met een man die vieze gebaren en opmerkingen naar de twee vrouwen begon te maken. Ze probeerden hem te negeren, maar dat weerhield de man er niet van om door te gaan", meldt de politie.

Toen een van de vrouwen er uiteindelijk toch iets van zei, 'sloeg de man helemaal door' en viel hij haar fysiek aan. De man liep op de vrouw af, duw- de een brandende sigarettenpeuk in haar nek uit en sloeg haar meerdere keren. Daarna ging hij ervan door. 
                                             
                                             
                                                                         
De vrouw belde de politie en ging ondertussen achter hem aan. Zo kon de politie 'de 34-jarige Rotterdammer' snel aanhouden   De politie vermoedt dat de man de opmerkingen maakte 'vanwege de seksuele geaardheid van de vrouwen', maar de zaak wordt nog verder onderzocht.

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com  112 Politie → 112Regio.nl / Facebook.com  RTL·Nieuws.nl