maandag 30 september 2019

Curaçao · Pride - Pride Walk | "De zevende 'Curaçao Pride' was drukste ooit" ‼

Curaçao  →  De afgelopen dagen werd op "Curaçao" voor de zevende keer de Gay Pride gehouden. Volgens de organisatie liepen ruim duizend LHBTIQ+'s en hun sympathisanten in een bonte stoet van het Riffort in Otrobanda  via de Pontjesbrug naar het Wilhelmina- plein, een record. De 'Pride Walk' was het hoogtepunt van de "Pride-week op Curaçao" waar nog enkele feesten en bijeenkomsten op het programma stonden.
                                               

                                          
De Pride Walk begon 7 jaar geleden met een handjevol mensen op een parkeerplaats ergens net buiten Willemstad maar is inmiddels uitgegroeid tot een waar volksfeest. Mondjesmaat wordt de LHBTIQ+-gemeenschap geaccepteerd en gaan ook bedrijven het jaarlijkse evenement sponsoren ‼ "Een zeer goede ontwikkeling," aldus één van de organisatoren in de plaatselijke media. Hij riep tevens de politiek op haast te maken met het wets- voorstel dat het Homohuwelijk mogelijk moet maken.

Lees verder op de website van GaySite.nl:  "De zevende 'Curaçao Pride' was drukste ooit" ‼

Zie ook:
Caribisch Netwerk | "Steeds meer Curaçaoënaars bekennen kleur"  /  KnipselKrant Curaçao | "Fotoverslag Curacao Pride 2019"  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Facebook.com  GaySite.nl