vrijdag 21 juni 2019

VPNGids.nl | Veilig op Grindr: "Tips voor je privacy in binnen- en buitenland" ‼

Met miljoenen gebruikers over de hele wereld is "Grindr" een van de populairste dating-apps voor Homo- en Biseksuele mannen. De app is actief sinds 2009 en bestaat dus al langer dan Tinder. In die tijd heeft 't de gayscene compleet veranderd. Grindr's doel is om mannen uit de LHBT+-community een veilig platform te geven. Met de app kun je profielen van leden in de buurt bekijken, berichten naar andere gebruikers sturen, en zo op zoek gaan naar een date.

Online daten is natuurlijk vooral heel leuk. Alsnog is 't altijd verstandig om je bewust te zijn van de privacy-risico's die aan het gebruik van dating-apps zoals Grindr kunnen kleven. Dit artikel is niet bedoeld om paniek te zaaien of mensen te weren van dating-apps. Wél willen we zorgen dat jij zo goed mogelijk beschermd bent tegen inbreuk op je privacy. Zeker als je in het buitenland bent, is het verstandig om voorzichtig te zijn. Ook daar is het gebruik van Grindr vooral leuk, maar helaas zijn er veel mensen die Homoseksualiteit niet willen accepteren en anderen op allerlei gronden discrimineren.
                                                      
                                                   
Vanuit VPNgids.nl spraken wij met Philip Tijsma van COC Nederland, de belangenvereniging voor LHBTIQ+'ers, en Azza Sultan, de associate director van 'Grindr For Equality'. We hebben daarbij een aantal tips opgesteld voor mensen die hun privacy op 'Grindr' serieus nemen: scherm je persoonlijke informatie af, zet je locatie uit en gebruik eventueel een 'fake location'-app op Grindr.

Lees verder op de website van VPNgids.nl:  Veilig op Grindr | "Tips voor je privacy in binnen- en buitenland" 
bronnen: VPNgids.nl / VPNgids Persbericht → Beau Mertens / Twitter.com – Natuurlijk Samen → VPNgids.nl / YouTube.com