zondag 19 mei 2019

België | Actie tijdens 'Belgian Pride' bederft pret van 100.000 deelnemers niet

België – Belgian Pride      100.000 mensen kwamen zaterdag 18 mei voor de 'Belgian Pride'–Parade naar Brussel.  Die was dit jaar in het teken van Intersectionaliteit. Officieus ook in het teken van de verkiezingen van 26 mei

De volgorde van de delegaties in de parade was niet toevallig. Eerst activistische organisaties, dan onderwijsinstellingen, dan HoLeBi-horeca, dan misterverkiezingen, dan LGBT-bedrijfsnetwerweken, dan bedrijven en pas op het einde politieke partijen. 

Reclaim The Pride
Ondanks deze toegeving aan een deel van de gemeenschap, blokkeerden actievoerders onder de noemer Reclaim The Pride de parade. Ze viseer den de politieke delegaties - en vooral dan de N-VA. De politie moest traangas inzetten om de actievoerders te verwijderen. Dat bevestigde Olivier Slosse van Politie Brussel Hoofdstad Elsene. 

De Standaard meldt dan weer dat Reclaim The Pride een 'begrafenisstoet' vormde ter herdenking van overleden LHBTQIA+-sekswerkers ‼

Niets te merken
De kans is groot dat veel aanwezigen niets hebben gemerkt van deze kaping van de Belgian Pride   Een tachtigtal delegaties baande zich een weg in de drukke straten van Brussel. De organisatie is dan ook tevreden.
                                               
                                             
                                           
Zie ook:
bronnen: BeOut.be / YouTube.com