vrijdag 17 augustus 2018

Maleisië - Sharia | Twee vrouwen veroordeeld tot 'stokslagen' vanwege relatie

Maleisië – Sharia  →  In Maleisië zijn 'twee vrouwen' veroordeeld tot zes stokslagen en een boete van 700 euro, omdat zij een relatie met elkaar hebben.

  De discriminatie van leden van de LHBTIgemeenschap neemt in Maleisië toe. Ze worden ook vaker vervolgd. Eerder deze maand werden in de provincie Penang de portretten van de prominente LHBTI-activisten Nisha Ayub en Pang Khee Teik van een 'evenement' verwijderd. De minister van Religieuze Zaken Dr. Mujahid Yusof Rawa zei hierover: "Ik werd geïnformeerd dat de portretten op de tentoonstelling hingen, samen met een Regenboogvlag. Ik nam contact op met het provinciebestuur om dit te verifiëren. Ik heb in 't parlement voortdurend gesteld dat we de LHBT-cultuur in Maleisië niet stimuleren".

Stokslagen zijn vorm van marteling
"Het geven van stokslagen is een wrede - onmenselijke en vernederende straf die gelijkstaat aan marteling. Het is volgens internationaal recht ver- boden", zegt 'Gwen Lee' van Amnesty International.  "We roepen de Maleisische autoriteiten op de straf onmiddellijk in te trekken en wetten te herroepen die deze wrede straf toestaan. Ook roepen we de autoriteiten op om het VN-Verdrag tegen marteling te ratificeren".
                                              

                                                       
Zie ook:

Update:  
   Maleisië | "De vice-premier zegt dat LGBTQI's zich niet in het openbaar mogen vertonen" ‼   
bronnen: Amnesty.nl / Facebook.com  GaySite.nl / Twitter.com – Amnesty.nl