zaterdag 24 februari 2018

Stephen Fry · Kanker | Stephen Fry herstelt van operatie n.a.v. prostaatkanker

Engeland / Amerika  –  De Britse presentator, schrijver, acteur en komiek Stephen Fry - 60 jaar - onthulde onlangs in een 13 minuten durende video dat hij in gevecht is met prostaatkanker. In januari onderging hij al een operatie.

In de video vertelt Stephen Fry hoe de kanker ontdekt werd. "Kort voor Kerst ging ik om een griepprik". De dokter stelde voor om verder een alge- meen onderzoek te doen, de volgende dag liet hij me weten dat hij ongerust was over m'n PSAwaarden. Die staan voor 'prostaatspecifiek antigeen' een stof die de prostaat afscheidt en die op kanker kan wijzen als het gehalte te hoog is.
                                          
                                             
                                             
Toen de diagnose 'prostaatkanker' viel kreeg hij de keuze tussen radiotherapie of het ondergaan van een operatie waarbij men zijn prostaat zou verwijderen. Hij koos voor het laatste waarbij ook elf lymfeklieren werden verwijderd ‼  De operatie dateert al van begin januari waarna het volgens hem goed ging ‼  Maar omdat hij nu nog herstellende is wil hij even geen publieke optredens meer doen waarbij hij uiteraard wordt gesteund door zijn echtgenoot 'Elliot Spencer'.

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Stephen Fry vecht tegen kanker"

bronnen: HoLeBi.info / Facebook.com – Standaard.be / YouTube.com