donderdag 1 februari 2018

Bestuurslid 'CDJA' in Arnhem wederom functie kwijt na 'Homofobe uitspraken'

Arnhem  –  De Arnhemse 'Andrei Vreeling' (24 jaar) nam deze maand plaats in het bestuur van het 'CDJA' in Arnhem en dat ging niet zonder slag of stoot. Drie jaar terug moest hij namelijk als bestuurslid van het 'CDA in Hellevoetsluis' terug treden vanwege verschil- lende homofobe uitspraken op zijn social media. En nu bleek dat het daar niet bij bleef.

Hij deed 'posts' met teksten als 'Homoseksualiteit hoort niet in de kerk thuis' en 'Homoseksualiteit is een zonde, net als stelen en moorden, maar ... voor elke zonde is vergiffenis mogelijk'. "Dat is niet de CDA-cultuur", reageerde voorzitter Hans Meerman destijds. Zijn vrouw, oud-fractievoorzitter Cilia Meerman, noemde de uitspraken 'vreselijk' en Andrei besloot op te stappen.
                                        
                                     
                                             
Het bestuur van de afdeling Arnhem van het CDJA, de jongerentak van het CDA, gaf deze maand de jonge Andrei een nieuwe start als bestuurslid ‼ Volgens woordvoerder Klaas Volkering ging daar een gesprek aan vooraf waarin Vreeling spijt zou hebben betuigd van zijn uitspraken. Ze wilde hem een tweede kans geven.

'Na veel rumoer op Twitter' waar duidelijk werd dat Andrei recentelijk nog meer van zulke homofobe uitspraken deed en media-aandacht van onder andere Gay.nl en het AD.nl besloot het CDJA vandaag om Andrei per direct zijn bestuursfunctie te ontzeggen ‼

Zie ook:
bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv / Facebook.com – BD.nl → Brabants Dagblad