maandag 24 december 2018

Den Haag – Voorlichting op Scholen | "Met een Homo kun je niet meer chillen"


Den Haag Voorlichting op vmbo-scholen    Sinds #MeToo gaat er geen dag voorbij zonder dat het over ontoelaatbaar gedrag gaat ‼ Jongens van Haagse vmbo-scholen krijgen hier nu specifieke lessen over ‼

Links en rechts klinkt soms een kleine gniffel.  Dan weer is er stilte.  In lokaal 1.07 van het Haagse "Diamant College" kijken puberende leerlingen met een mengeling van gêne en fascinatie naar de zoenende en vrijende jongeren op het digitale scherm. Terwijl in de gangen van hun school inspi- rerende teksten hangen van Nelson Mandela en Malala Yousafzai, vertelt 1 van hun leeftijdgenoten in de camera hoe hij eens tijdens het zoenen een meisje tegen haar zin onder haar kleren betastte. Dat had hij niet moeten doen, zegt hij er voor de zekerheid bij.

Tijdens onze lessen mogen de jongens zeggen wat ze denken, het hoeft niet politiek correct te zijn. Dat blijkt als het onderwerp Homoseksualiteit aan bod komt. Gastdocent Amer Mohabir vraagt hoe de kinderen het zouden vinden als hun beste vriend 'Uit de Kast' komt. De klas is verdeeld. De meesten zouden het accepteren ‼  Eén jongen zegt duidelijk dat hij er niets van moet hebben ‼  "Met zo iemand kun je toch niet meer chillen" ?!  Teamleider Edward Boerkamp is blij met dit soort discussies op school ‼  "Het resultaat van deze lessen is natuurlijk niet te meten, maar we hopen dat ze vervelende situaties voorkomen ‼  Een deel van onze kinderen heeft thuis niet "de rolmodellen" die veel kinderen op bijvoorbeeld het vwo wel hebben. Ouders bespreken dit onderwerp niet. Dan is het belangrijk dat we het op school doen".

Lees  verder op de website van Trouw.nl:  "Met een Homo kun je niet meer chillen" ‼


bronnen: Trouw.nl / Twitter.com – Robert Oor → Trouw.nl