maandag 16 juli 2018

He-Ho-Bi | Wetenschap bewijst: Helft van de Hetero's is een beetje Biseksueel

Amerika – Onderzoek uit 2016      Mocht je ooit getwijfeld hebben of je niet een beetje 'Biseksueel' bent, dan is dat helemaal niet zo gek. Ongeveer de helft van alle Heteroseksuele mannen en -vrouwen draagt namelijk Homogenen bij zich. Dat meldt RTL Nieuws op basis van onderzoek van Giorgi Chaladze van de Ilia State University in Georgia.

Minder voortplanten
Dat seksuele voorkeur deels erfelijk bepaald is, was al langer bekend. Maar omdat Homoseksuelen zich minder vaak voortplanten zou je verwachten dat het aantal Homoseksuelen zou afnemen.

Volgens Chaldze draagt de helft van de Heteroseksuele mannen en vrouwen het gen echter bij zich.  Daardoor wordt Homoseksualiteit van generatie op generatie doorgegeven. Het is dus niet zo heel erg vreemd als je je aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht. Grote kans dat je die Homo-genen bij je draagt die daarvoor zorgen.
                                                         
                                                             
Grote familie
Uit het onderzoek blijkt ook dat Homoseksuelen vaker uit een grote familie komen. Vrouwelijke leden van die families krijgen vaak meer kinderen en daardoor zouden zij de zogenoemde Homo-genen doorgegeven aan een volgende generatie.
bronnen: MetroNieuws.nl / Twitter.com – RTL·Nieuws.nl / YouTube.com