zaterdag 5 mei 2018

Kardinaal 'Jozef de Kesel' | "Homohuwelijk vieren in Kerk, maar niet trouwen"

België  →  De Belgische aartsbisschop en kardinaal "Jozef De Kesel" vindt dat Homo's in de kerk met 'speciale dank- of gebedsdienst' hun huwelijk of relatie mogen vieren. Een kerkelijk huwelijk voor homo's vindt hij nog een brug te ver, zo schrijven Belgische media. Ringen uitwisselen of een inzegening is er ook nog niet bij. Dat blijft voorbehouden aan 't christelijk huwelijk tussen man en vrouw ‼

De hoogste katholieke geestelijke van België zei dat in een recent gesprek met de LHBTI–gemeenschap, waarover veel Belgische kranten zaterdag schrijven. Jozef de Kesel vindt dat de katholieke kerk homo's en lesbiennes meer moet respecteren, ook in hun 'seksualiteit' ‼  Daarmee gaat de vooruitstrevende kardinaal verder dan het officiële standpunt van Rome, dat vindt dat homo's geen seks mogen hebben.

Jozef de Kesel wil tegemoet komen aan de vraag vanuit de LHBT-gemeenschap voor een symbolische erkenning als koppel. Via een 'dankviering of een gebedsviering' kunnen homoseksuelen een kerkelijk symbool aan hun relatie geven.

Zie ook:
Belgische aartsbisschop komt gelovige Homo's tegemoet   Kardinaal J. de Kesel | "Homohuwelijk vieren in kerk"   
bronnen: Telegraaf.nl / Facebook.com – AD.nl → Algemeen Dagblad