maandag 5 maart 2018

De Oscars waren een keerpunt voor de representatie van de LGBTI community

Oscars 2018  →  De belangrijkste LGBTI highlights:

  "Call My By Your Name" nam de award voor 'Best Adapted Screenplay' mee naar huis.  James Ivory (onderstaande video) nam het beeldje in ontvangst en zei in zijn speech: "Het is een verhaal wat we allemaal herkennen - of je nou hetero of homo bent - iedereen herinnert zich zijn eer- ste liefde wel" ‼
  Daniela Vega presenteerde als eerste open Transgender een award tijdens de uitreikingen. Ze gaf ook een emotionele speech over liefde, naar aanleiding van de winst voor 'A Fantastic Woman', de film waarin zij de hoofdrol speelde.
  Yance Ford was de eerste open Transgender regisseur ooit die genomineerd was voor een award.  Hij werd extra benoemd in een highlight video over het belang van representatie en inclusiviteit bij de Oscars.
  Darla Anderson bedankte haar vrouw, en Adrian Molina bedankt zijn man tijdens na het winnen van de 'Best Animated Feature' award voor de film 'Coco'.
  Tijdens het 'In Memoriam' segment werd stil gestaan bij Debra Chasnoff.  Zij was een Oscar winnaar die zich inzette voor de acceptatie van de LGBTI community door middel van documentaires.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "De LGBTI highlights van de Oscars"